Van het aardgas af in Geertruidenberg

Het klimaatakkoord is duidelijk. In het jaar 2050 is Nederland klimaatneutraal. Een van de belangrijkste uitdagingen is dat alle woningen in Nederland van het aardgas af gaan. In de gemeente Geertruidenberg doen we dat buurt voor buurt met de Buurtuitvoeringsplannen. Hieronder lees je alles over het Buurtuitvoeringsplan

Woonwijk met twee wandelende mensen

Oplossingen per buurt

Per buurt in Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer wordt naar de beste oplossing gekeken om van het aardgas te kunnen.

Woonwijk met wandelende mensen

Buurtuitvoeringsplan (vanaf 2023)

Buurt voor buurt gaan we in de periode tot 2050 van het gas af. De ene buurt eerder dan de andere. In 2023 starten we met drie buurten

Vloerverwarming en elektrische uitgangen

Duurzaam verwarmen

Aardgas wordt in Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer vervangen door een warmtenet, duurzaam gas of een warmtepomp.

Een hand met een telefoon

Planning (tot 2050)

Tussen 2020 en 2050 gaan alle huizen in Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer van het gas. Lees meer over de planning.

Vrouw die over brug fietst

Download de Transitievisie Warmte Geertruidenberg

In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas. Ook in Geertruidenberg zullen alle huizen en andere gebouwen tussen nu en 2050 overstappen op een andere techniek voor verwarming, warm water en koken. Dat doen we stap voor stap. In dit document, de Transitievisie Warmte, leest u wat de plannen zijn.

Download hier de Transitievisie Warmte van de gemeente Geertruidenberg

Bekijk de webinar

Heeft u de informatiebijeenkomst gemist? U kunt de opname hier terugkijken.