Subsidie aanvragen Geertruidenberg

Je wilt je huis je huis verduurzamen door te isoleren of door installatie van een warmtepomp of zonnepanelen? Of je wilt je tuin of dak vergroenen? Voor veel maatregelen is er subsidie. Je moet dat wel zelf aanvragen. Vind je dat ingewikkeld? Dan kunnen wij je helpen.

Hulp nodig bij het aanvragen van subsidie?

Dan helpt een van onze energiecoaches je graag. Het kost je niets. Wil je hulp? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@geertruidenberg.nl. Vermeld in de mail je naam en telefoonnummer.

 

Kijk hieronder verder voor de verschillende mogelijkheden en de subsidies

Man met wol isolatie

Subsidieregeling nationaal isolatieprogramma (NIP)

Vanuit de subsidieregeling Nationaal Isolatieprogramma kunt u subsidie aanvragen voor het isoleren van uw woning. U kunt subsidie krijgen voor het plaatsen van spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringisolatie of isolerend glas.

Het maximale subsidiebedrag bedraagt €1.500,00. Alleen als u in 2022 en/of 2023 energietoeslag heeft ontvangen, komt u in aanmerking voor maximaal €5.000,00 subsidie.

Duurzaamheidslening Geertruidenberg

Je huis duurzamer maken met bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, isoleren glas of een warmtepomp? Dan kan je voor een duurzaamheidslening terecht bij de gemeente Geertruidenberg. Je kunt maximaal € 15.000 lenen en het minimumbedrag is € 2.500. De looptijd is maximaal 15 jaar. Met een Duurzaamheidslening Geertruidenberg kan je snel aan de slag en begint het besparen op je energierekening.

Zonnepanelen: teruggave BTW

Wie zonnepanelen aanschaft kan de 21 procent btw terugvragen bij de Belastingdienst krijg je de btw terug op de aanschaf van zonnepanelen. De leverancier van zonnepanelen helpt je hierbij. Investeer je voor € 5.000,-, Dan krijg je maar liefst € 900,- terug. Zo heb je de panelen nog sneller terugverdiend. Voor de aanschaf kan je ook een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente.

Groene hypotheek

Heb je overwaarde op je woning of wil je gewoon aan de slag met verduurzamen. Dan is een groene hypotheek, meestal een lage rente, mogelijk een goede oplossing. Verduurzamen is op dit moment de beste investering die je kunt doen. Duurzame maatregelen als isoleren, warmtepomp en zonnepanelen, verdien je met de hoge energieprijzen namelijk sneller dan ooit terug. Neem voor een groene hypotheek contact op met je bank of adviseur. Op milieucentraal.nl vind je over dit onderwerp meer informatie.

Woning isoleren en warmtepomp

Plannen om je huis te isoleren? Vraag dan subsidie aan. Voor subsidie is het nodig om minimaal twee maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en HR-++ glas. Ook als je een warmtepomp of zonneboiler installeert of op het warmtenet gaat is er subsidie mogelijk. Het aanvragen van subsidie gaat via de rijksoverheid.