Nieuws en acties

Blijf op de hoogte van alle ontwikkeling op het gebied van energietransitie en energiebesparing in de gemeente Geertruidenberg. Kijk daarom regelmatig op deze website. Hieronder lees je de laatste acties en nieuwsberichten.
Advies- en inkoopactie voor hybride warmtepompen

Advies- en inkoopactie voor hybride warmtepompen

De gemeente Geertruidenberg organiseert samen met Regionaal Energieloket een advies- en inkoopactie voor hybride warmtepompen. Hiermee ontvangt u gratis ondersteuning om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij uw woning en situatie past.

Lees meer
Groen voor Grijs dag

Groen voor Grijs dag

Op zaterdag 7 oktober is het tijd voor de Groen voor grijs dag in de gemeente Geertruidenberg. Deze dag boordevol activiteiten bij de Praxis in Raamsdonksveer is van 10:00 uur tot 16:00 uur. Het is een samenwerking tussen Praxis, Natuurfederatie en de gemeente Geertruidenberg. U bent van harte welkom!

Lees meer
Online webinar op 11 oktober Isolatie- en glasactie gemeente Geertruidenberg

Online webinar op 11 oktober Isolatie- en glasactie gemeente Geertruidenberg

Steeds meer bedrijven bieden oplossingen voor woningisolatie. Maar welke keuze maak je als woningeigenaar? De gemeente wil helpen. Daarom starten we op 11 oktober een isolatie- en glasactie voor inwoners. Met deze actie willen we het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isolatie aanschaffen tegen een scherpe prijs.

Lees meer
Nationale Klimaatweek

Nationale Klimaatweek

Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 vindt de derde editie plaats van de Nationale Klimaatweek. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar een klimaatneutrale samenleving in 2050.

Lees meer
Zet of pak uw statiegeld in de doneerring

Zet of pak uw statiegeld in de doneerring

Op plastic flesjes en blikjes zit statiegeld. Statiegeld hoort niet in de vuilnisbak. Plastic flesjes en blikjes dus ook niet. Daarom introduceren we binnenkort in Geertruidenberg de doneerring. Hier kunt u uw statiegeld flesje of blikje wegzetten of juist pakken om in te leveren.

Lees meer
Buurtuitvoeringsplannen

Buurtuitvoeringsplannen

Het klimaatakkoord is duidelijk. In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Ook in de gemeente Geertruidenberg. Dat doen we buurt voor buurt en stap-voor-stap met de Buurtuitvoeringsplannen. In een Buurtuitvoeringsplan (BUP) staat uitgelegd op welk (collectief) duurzaam warmtealternatief een buurt overgaat. Dit kan bijvoorbeeld een warmtenet of warmtepomp zijn. In 2023 hebben we een start gemaakt met het schrijven van de buurtuitvoeringsplannen voor de buurten Geertruidenberg-West, Raasdonksveer-Zuid en Clusters langs de Donge.

Lees meer
Krijg jij energie van mensen helpen? Word energiecoach net als Jos!

Krijg jij energie van mensen helpen? Word energiecoach net als Jos!

Droom jij van een energieneutraal huis, met nul op de meter? Praat dan eens met Jos van Hulst. Hij is energiecoach voor de gemeente Geertruidenberg en heeft zelf een ‘nul-op-de-meter-woning.’ Net voor zijn pensioen paste hij telkens iets aan in zijn woning, zoals ledverlichting, zonnepanelen en een groen dak. Er is veel interesse in het advies van energiecoaches om je huis zo energieneutraal mogelijk te maken. Daarom zijn er meer vrijwilligers nodig, net zoals Jos. Zo blijft de wachttijd voor geïnteresseerden beperkt. Krijg jij energie van mensen helpen? Dan is het werk als energiecoach iets voor jou. Jos vertelt je er hieronder alles over.

Lees meer
Monumenten, beschermd stadsgezicht en duurzaamheid

Monumenten, beschermd stadsgezicht en duurzaamheid

De gemeente Geertruidenberg heeft een groot aantal monumenten vooral in de historische kern van Geertruidenberg. Eigenaren van deze monumenten komen regelmatig met vragen over de mogelijkheden om hun panden te verduurzamen. De gemeente Geertruidenberg heeft daartoe beleid ontwikkeld voor zowel het plaatsen van zonnepanelen en zonnecollectoren en voor ventilatie- en luchtbehandelingsmaatregelen voor monumenten, binnen het beschermde stadsgezicht.

Lees meer
Energiecoaches

Energiecoaches

Wil je gratis hulp van een energiecoach? Of wil je zelf energiecoach worden en anderen helpen?

Lees dan hieronder vooral verder.

Door de hoge energieprijzen willen meer mensen zonnepanelen en hun huis isoleren. Of zelfs helemaal van het gas af met bijvoorbeeld een warmtepomp. Er is steeds meer mogelijk. Maar waar begin je en welke keuzes maak je. De energiecoach helpt je daarbij. De energiecoaches zijn vrijwilligers. Ze kijken samen met jou, wat voor jouw huis de beste keuze is. Dus welke maatregelen voor jou het meest gunstig zijn om energie en geld te besparen. Wij stellen de energiecoaches graag aan je voor.

Lees meer