Nieuws en acties

Blijf op de hoogte van alle ontwikkeling op het gebied van energietransitie en energiebesparing in de gemeente Geertruidenberg. Kijk daarom regelmatig op deze website. Hieronder lees je de laatste acties en nieuwsberichten.
Mensen met een lampje

Actie energiebesparende maatregelen voor lage inkomens

 

Huishoudens met een inkomen tot 200% van het minimum kunnen daarom nu via de gemeente bij de Praxis gratis energiebesparende producten in huis halen. Denk daarbij aan tochtbanden, radiatorfolie en ledlampen.

 

Man die zonnepanelen installeert

Scherpe prijs voor zonnepanelen in gemeente Geertruidenberg

Wil je ook de energierekening verlagen? Plaats dan zonnepanelen. Het levert je ieder jaar opnieuw honderden euro’s voordeel op. En door de hoge energieprijzen verdien je de investering nu vaak al in minder dan vijf jaar terug. Doe daarom mee aan de zonnepanelenactie.

Man met wol isolatie

Online webinar op 19 oktober
Isolatie- en glasactie gemeente Geertruidenberg

 

 

Steeds meer bedrijven bieden oplossingen voor woningisolatie.  Maar welke keuze maak je als woningeigenaar? De gemeente wil helpen. Daarom starten we op 19 oktober een isolatie- en glasactie voor inwoners. Met deze actie willen we het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en energiebesparing stimuleren.

 

Mensen met een lampje

Wil je gratis hulp van een energiecoach? Of wil je zelf energiecoach worden en anderen helpen?

Goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg. Er is in de gemeente een enthousiast team energiecoaches actief. Zij geven gratis en onafhankelijk advies bij het duurzamer maken van je huis.

 

 

Man die zonnepanelen installeert

We breiden de Witgoed-actie uit!
Witgoedactie goederenbank groot succes!

 

Begin augustus verving de gemeente samen met goederenbank de Baronie energie onzuinig witgoed. Cliënten konden kiezen voor het vervangen van één (oud) witgoed apparaat. Het ging veelal om oudere koelkasten, wasmachines en wasdrogers die veel energie gebruiken. Door ze te vervangen, wordt flink wat energie én geld bespaard.

Mensen met een lampje

Actie energiebesparende maatregelen voor lage inkomens

 

Huishoudens met een inkomen tot 140% van het minimum kunnen daarom nu via de gemeente bij de Praxis gratis energiebesparende producten in huis halen. Denk daarbij aan tochtbanden, radiatorfolie en ledlampen.

 

Twee mannen die een warmtepomp installeren

Veel animo voor hybride warmtepomp

Al 457 woningeigenaren uit Geertruidenberg hebben zich aangemeld voor de collectieve inkoop warmtepompen. Ook het webinar hierover werd door honderden mensen gevolgd. Je kunt het nu nog terugkijken en je aanmelden voor de actie.

Een energiecoach helpt je verder

Wil je een persoonlijk advies over het verduurzamen van je huis? Schakel dan de hulp in van een van onze energiecoaches. Zij helpen je. Deze vrijwilligers uit onze gemeente komen bij je thuis en doen ter plaatse een huisscan. Aan de hand van de uitkomsten van de scan geven zij tips en adviezen gericht op jouw woning en woonsituatie.

De energiecoach

■ beantwoordt vragen over energiebesparing en verduurzamen;

■ adviseert over de mogelijkheden;

■ stelt een analyse en doet onderzoek naar de warmteverliezen;

■ maakt samen met jou een stappenplan;

■ helpt bij het aanvragen van offertes en de beoordeling hiervan;

■ helpt bij het beoordelen van de werkzaamheden.

 

Twee mannen die een warmtepomp installeren

Informatieavond inkoopactie hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp kan je flink besparen op de gasrekening. Kom je ook naar de informatieavond op 9 maart?

Wil je ook minder aardgas verbruiken?

Dat kan met een hybride warmtepomp. Daarom organiseert de gemeente Geertruidenberg en Regionaal Energieloket een informatieavond. Er wordt uitgelegd hoe een hybride warmtepomp werkt en wat het kan opleveren aan besparingen. Ook vertellen we meer over subsidies en krijg je inzicht of jouw huis geschikt is.

Iets voor jou? Dan hebben we nog meer goed nieuws. De gemeente Geertruidenberg en het Regionaal Energieloket organiseren ook een collectieve inkoopactie. Dat geeft je nog meer zekerheid.

Informatieavond

De informatieavond is op 9 maart 2022 om 19:30 uur. Tijdens deze online bewonersavond kan je ook vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

 

In Geertruidenberg samen isolatie inkopen

Steeds meer inwoners isoleren hun woning om zo te besparen op energie. De gemeente heeft het Regionaal Energieloket gevraagd om inwoners gratis te helpen bij het verduurzamen. Je kunt daarbij rekenen op:

  • Kwaliteit in de vorm van onafhankelijk advies;
  • Scherpe prijzen omdat we gezamenlijk inkopen;
  • Maatwerk, elke deelnemer krijgt een persoonlijke offerte.

Collectieve inkoopactie

De collectieve inkoopactie is gestart op 27 oktober 2021. Vanaf deze datum is het mogelijk om u hiervoor aan te melden. De actie loopt tot eind 2021.

Informatieavond

Onderdeel van deze actie is een online informatieavond op 17 november. Met onder andere informatie door installateurs en de mogelijkheid om aan hen vragen te stellen. Ga voor meer informatie over de collectieve inkoopactie naar

Vrouw en hond zittend achter een laptop

Energiebespaarcoaches, iets voor jou?

Heb je ervaring met energie besparen en wil je graag anderen om ook energie te besparen. Dan zijn we in de gemeente Geertruidenberg op zoek naar jou!

Wat doet een energiebespaarcoach?

Een energiebespaarcoach zet zich vrijwillig in om onze gemeente duurzamer te maken. De coach werkt samen in een team en helpt buurt- en wijkgenoten op weg om energiezuiniger te gaan wonen. U heeft zelf al wat ervaring met energie besparen, leert graag wat nieuws en vindt het leuk om anderen daarover te leren en te adviseren.

Wil jij als energiebespaarcoach aan de slag?

Ga dan naar https://regionaalenergieloket.nl/geertruidenberg en klik op ‘word energiebespaarcoach’. Je vindt daar uitgebreide informatie, ook over de gratis online opleiding die je krijgt van het Regionaal Energieloket.

Wat doet een energiebespaarcoach?

Dat kan ook. Stuur dan een mail naar duurzaamheid@geertruidenberg.nl met een korte motivatie!

Een hand met een telefoon

Energiebesparing cadeaubonnen voor huurders

De gemeente Geertruidenberg helpt huurders actief met het besparen van energie. Vanaf 1 november kan je als woninghuurder cadeaubon ter waarde van € 60,- aanvragen.

Direct besparen

Het bedrag van € 60,- kan je besteden aan energiebesparende producten zoals ledverlichting, een waterbesparende douchekop, tochtstrips of aluminium folie achter de verwarming. Zo ga je direct minder energie te gebruiken. De cadeaubon is vanaf 1 november beschikbaar.

Nieuw energieloket voor bedrijven

Samen met het Regionaal Energieloket, lanceert gemeente Geertruidenberg een zakelijk energieloket. Een loket voor bedrijven met informatie over energiebesparing, subsidies, wetgeving en advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit.

Energie en duurzaamheid: steeds belangrijker

Niet alleen komt er steeds meer wet- en regelgeving rondom duurzaamheid. Ook klanten, medewerkers en omwonenden stellen steeds meer eisen. Een duurzame bedrijfsvoering is daarom belangrijk voor de toekomst. Daar komt bij dat energiebesparing, direct financieel voordeel oplevert. Dat is nu actueler dan ooit. Het zakelijk energieloket helpt bedrijven daarbij.