Nationale Klimaatweek
Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 vindt de derde editie plaats van de Nationale Klimaatweek. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar een klimaatneutrale samenleving in 2050.

Om dit te halen, moet iedereen zijn CO2-uitstoot verminderen: overheden, bedrijven, organisaties en burgers. Ook wij vinden het erg belangrijk om ons aan te sluiten bij de Nationale Klimaatweek. We organiseren de komende periode daarom diverse duurzame initiatieven, zoals de Groen voor Grijs dag en isolatieactie. 

Van overheid tot inwoners en van sportvereniging tot bedrijf. Op allerlei manieren laten bedrijven, overheden en burgers tijdens de Nationale Klimaatweek zien wat zij aan het klimaat doen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook wij laten van ons horen en organiseren de komende periode diverse activiteiten en initiatieven. Daarnaast introduceren we binnenkort de doneerring voor statiegeldflesjes en blikjes. Daarmee geven we voorbeelden van hoe u als inwoner of lokale MKB-onderneming kunt bijdragen aan een beter klimaat.