Energiecoaches
Goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg. Er is in de gemeente een enthousiast team energiecoaches actief. Zij geven gratis en onafhankelijk advies bij het duurzamer maken van je huis.

Wil je gratis hulp van een energiecoach? Of wil je zelf energiecoach worden en anderen helpen?

Lees dan hieronder vooral verder.

Door de hoge energieprijzen willen meer mensen zonnepanelen en hun huis isoleren. Of zelfs helemaal van het gas af met bijvoorbeeld een warmtepomp. Er is steeds meer mogelijk. Maar waar begin je en welke keuzes maak je. De energiecoach helpt je daarbij. De energiecoaches zijn vrijwilligers. Ze kijken samen met jou, wat voor jouw huis de beste keuze is. Dus welke maatregelen voor jou het meest gunstig zijn om energie en geld te besparen. Wij stellen de energiecoaches graag aan je voor.

Energiecoach Michael

Klimaatverandering is een grote uitdaging

 

Sinds vorig jaar ben ik actief als energiecoach. Ik ben veertig jaar samen met mijn vrouw en met onze twee kinderen wonen we in de gemeente Geertruidenberg. Sinds tien jaar werk ik bij ‘onze’ regionale netbeheerder, waar ik veel met de energietransitie te maken heb. Mijn affiniteit met energie en milieu zie je terug in mijn dagelijkse werk. Ik zie klimaatverandering als een van de grootste uitdagingen van onze tijd, met nog veel onzekerheden. Ik heb er zin in om mijn kennis en ervaring te delen met de bewoners van Geertruidenberg, zodat we samen werken aan een nog groenere gemeente!

Energiecoach Jos

Anderen helpen bij hun doelen

Ik heb 46 jaar bij Enexis gewerkt, de laatste jaren als uitvoerder constructie manager voor de afdeling hoogspanning stations. Zelf ben ik al jaren bezig om mijn woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Ik ben nu zover dat ik een Nul op de meter-woning heb. Ik heb daar veel voor moeten doen en er veel van geleerd. Gezien de kosten heb ik dit in stappen gedaan. Achteraf gesteld, mooi op tijd nu de energieprijzen maar blijven stijgen. Mijn insteek was altijd: als je met pensioen gaat, dan moet je euro’s inleveren. Daarom wilde ik zo weinig mogelijk energiekosten hebben. Ik hoop met mijn ervaringen anderen te helpen om hun doelen te bereiken.

Energiecoach Leon

Energie en geld besparen

Ik heb mijn huis in 5 jaar tijd van binnen en van buiten helemaal vernieuwd en uitgebouwd. Veel tijd is besteed aan energie en isolatie. De energietransitie heeft mijn interesse. Vanuit mijn werk in de procesregeling en advisering in de glastuinbouw kom ik veel in aanraking met energievraagstukken en alternatieve bronnen. Daarnaast was ik de afgelopen 10 jaar, naast mijn werk, actief als zelfstandig budgetcoach. Daar heb ik geleerd om anderen te coachen. Mijn belangrijkste motivatie is de toekomst van onze aarde. Als ik zelf niet veel meer kan doen aan besparing, kan ik anderen daarmee nog helpen. En dat ze daarbij geld besparen, is mooi meegenomen.

Energiecoach Bernard

Ik wil mijn ervaringen inzetten

“Door de energietransitie verandert er veel. Ik ben daar heel erg in geïnteresseerd. Niet alleen in de maatschappelijke veranderingen. Ik ben ook geïnteresseerd in diverse onderdelen van het verduurzamen. Met name de technische kant boeit me. Uiteraard gaat dat ook in onze eigen woning een grote verandering geven. Voor mij is dat een mooie casus om ervaring op te doen waarin ik als energiecoach, anderen mee kan nemen”.

Energiecoach Fiona

Mijn kennis delen met anderen

Na 25 jaar met veel plezier in Nuenen te hebben gewoond, zijn we in 2021 verhuisd naar het mooie Geertruidenberg. We kochten een jaren ’30 huis met energie label G, dus daar moest iets aan gebeuren. De isolatiewereld was voor mij toen nog onbekend. Soms zag ik door het bomen het bos niet meer. Dus toen ik de oproep van de gemeente las om energiecoach te worden, twijfelde ik geen moment. Ik wil mijn kennis en opgebouwde expertise delen met medebewoners. En voor mij zijn dat twee vliegen in één klap: ik leer nieuwe mensen kennen en mijn medemens hoeft het wiel niet alleen uit te vinden.

Afspraak maken?

Heb je je nog niet aangemeld voor een afspraak? Dan kan dat via de link hieronder. Er zijn al veel aanvragen voor een advies van de energiecoach. Het kan hierdoor wat langer duren voor er een afspraak wordt gemaakt.

Energiecoach worden?

Door de grote vraag naar advies zijn we op zoek naar nieuwe energiecoaches. Heb jij zelf ervaring met duurzaamheid en wil je jouw kennis graag inzetten om anderen te helpen. Meld je dan aan als energiecoach. Je krijgt voor je aan de slag gaat een training en je komt te werken binnen een enthousiast team van vrijwilligers. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar duurzaamheid@geertruidenberg.nl.