Vervang energieslurpers

Is je energierekening hoog en weet je niet waar dat door komt. Dan zou dat zomaar eens kunnen zijn door energieslurpende apparaten. Denk aan een tweede (oude) koelkast, een thuistap of een waterbed. Misschien wel een van de grootste slurpers tegenwoordig is een hottub of jacuzzi. Ook grote tv’s, tuinvijverpompen en airconditioning zijn grootverbruikers. Bedenk dus ook bij de aanschaf van een apparaat wat dit betekent voor je energierekening.
 

Dit levert het je op

Een gemiddeld gezin gebruikt ongeveer 2.700 kWh aan stroom. Maar er zijn zeker ook uitschieters naar boven tot wel 7.000 kWh en zelfs meer. Je kunt dus enorm besparen op je kosten, gewoon door minder stroom te verbruiken. Bij een hoog verbruik levert dit je € 1000,- per jaar of meer op. En ook al ben je nu al wat zuiniger met energie, dan kan je nog steeds honderden euro’s per jaar besparen. Zeker nu de energieprijzen stijgen.
 

Doormeten apparatuur

Meten is weten. Dus wil je het stroomverbruik van je apparaten weten, doe dit dan met een energiemeter. Je steekt de energiemeter in het stopcontact en ziet zo direct het verbruik. Ook kan je het gebruik vergelijken in de ‘on’ en in de ‘stand-by’ stand het sluipverbruik meten. Er zijn veel energiemeters te koop. Laat je goed informeren over de kwaliteit. Wil je nog een stap verder gaan? Maak dan gebruik van een energieverbruiksmanager. Dit is een slimme display of app die je laat zien hoeveel stroom je gebruikt. Het maakt besparen nog makkelijker.

Meer informatie

Meer informatie over energiemeters en energieverbruikmanagers vind je op