Witgoed-actie
Begin augustus verving de gemeente samen met goederenbank de Baronie energie onzuinig witgoed. Cliënten konden kiezen voor het vervangen van één (oud) witgoed apparaat. Het ging veelal om oudere koelkasten, wasmachines en wasdrogers die veel energie gebruiken. Door ze te vervangen, wordt flink wat energie én geld bespaard. Samen met een van onze lokale ondernemers, Electro World Thijssen, hebben we bij ruim 30 huishoudens een witgoed apparaat vervangen. Gezamenlijk bespaart dat met de huidige energieprijzen tot wel 4.500 euro per jaar!

Wegens succes breiden we de doelgroep uit

De actie met de goederenbank en Electro World Thijssen was mogelijk doordat de Rijksoverheid hiervoor eenmalig subsidie aan de gemeente gaf. De Rijksoverheid heeft besloten om de subsidie verder uit te breiden. Hierdoor kunnen we de Witgoed-actie uitbreiden.

Iedereen in de bijstand in onze gemeente, komt in aanmerking voor het vervangen van een energie-onzuinig witgoed apparaat. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we besparen energie én we verlagen de energierekening voor een groep inwoners die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

 

Wie komen in aanmerking?

We sturen iedereen die in aanmerking komt een brief per post. Houd dus de brievenbus goed in de gaten! In deze brief staat meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden.

 

Niet in aanmerking?

We organiseren regelmatig acties in de gemeente Geertruidenberg. Denk bijvoorbeeld aan de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Momenteel loopt ook de Praxis-actie. Misschien kom je daar wel voor in aanmerking. Huishoudens met een inkomen tot 140% van het minimum kunnen met de Praxis-actie gratis energiebesparende producten in huis halen. Denk daarbij aan tochtbanden, radiatorfolie en ledlampen.