Webinar inkoopactie zonnepanelen tijdens koningsnacht zeer goed bezocht
Op dinsdag 26 april (koningsnacht) organiseerde de gemeente Geertruidenberg samen met het Regionaal Energieloket een webinar over zonnepanelen. 97 geïnteresseerden keken er naar. En nog beter nieuws: er kwamen maar liefst 110 aanvragen voor zonnepanelen binnen. Heeft u het webinar gemist? Lees dan vooral verder.

Terugverdientijd steeds sneller

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Logisch met die hoge energieprijzen. En goed voor het klimaat. Tijdens het webinar wordt duidelijk dat zonnepanelen met de huidige prijzen al in 4 jaar zijn terugverdiend. En ook in de toekomst blijven zonnepanelen aantrekkelijk. Zelfs als de salderingsregeling verandert. Het zelf opslaan van de opgewekte energie is nog toekomstmuziek. Vooral omdat de batterijen voor opslag nog duur zijn. Maar dat zal zeker veranderen is de verwachting. Kortom, u blijft profiteren van uw eigen energie.

Kosten en subsidies

Voor zonnepanelen voor particulieren zijn geen subsidies beschikbaar. Wel kan 21% btw worden teruggevraagd. En vanaf 2023 zal er geen btw meer gerekend worden. Wel zo makkelijk. Maar wacht zeker niet als u zonnepanelen wilt. Want zodra ze zijn geïnstalleerd leveren ze veel op. Makkelijk tussen de 1000 en 2000 euro per jaar. En wie niet de financiële middelen heeft, kan terecht bij de gemeente voor een duurzaamheidslening tegen een lage rente en goede voorwaarden. Kortom: is uw dak geschikt, wacht dan niet en vraag advies en offerte aan via Regionaal Energieloket Geertruidenberg

 

Webinar terugkijken?

Nederland neemt in de periode tot 2050 stapsgewijs afscheid van aardgas als warmtebron. Dit vanwege de hoge CO2-uitstoot.